Natuurbeleving
Individueel / Groep of als onderdeel van een healing / meditatie


Vooral de Acacia was in trek
als sprekende boom der gevoelens
 

Spirituele Natuurwandeling

Er kwam een leuke spontane actieve groep tot stand. We liepen een Lemniscaat ofwel luie acht met nieuwe maan in het mooie Rekken en al snel werden de bomen geknuffeld,

We sloten af met een cirkel 

Hallo, wie ben jij?

Als amfibie is de kikker vooral verbonden met de Natuur elementen water en aarde.
In verschillende mythen is hij een dier dat regen en onweer kan oproepen met zijn gekwaak. Of het kwaken wordt juist gezien als een uiting van dank voor de leven brengende regen. De kikker is door zijn verbinding met water en regen ook een symbool voor de zuiverende, helende en creatieve kracht van water. Bij de Kelten was de kikker een boodschapper van de watergeesten.

Net als de pad wordt ook de kikker gezien als een dier verbonden met de maan, het vrouwelijke principe en de onderwereld. De Egyptische godin Heket werd voorgesteld als kikker of als een vrouw met het hoofd van een kikker. Zij was de godin die werd aangeroepen bij een geboorte een van de vroedvrouwen die assisteerde bij de geboorte van de zon.

De wonderlijke transformatie van pootloos kikkervisje tot kikker maakt de kikker tot symbool van transformatie, vernieuwing en wedergeboorte.

De kikker als krachtdier kan je helpen jezelf te reinigen, in het reine te komen met je emoties, maar ook om de magie en schoonheid te zien achter de wereldse vormen.
De Kikker is een dier dat diep kan duiken.
Je kan hem vragen je mee te nemen naar de dieptes van je eigen onderbewustzijn, en wat je daar vindt mee naar boven te nemen. 

Wakker worden

In de Natuur zijn veel symbolen af te lezen, als je er maar open voor staat en zijn schoonheid ziet in alle aspecten.   

Built with Mobirise - See here